Infoavond over locatie en historie BAUCK! gaat al snel over op info theaterproject

Berltsum – De informatieavond van het theaterproject BAUCK, was gericht op weetjes over de eerste Friese vrijheidsstrijdster in het licht van de historie en de historische locatie in Berltsum.
De interesse was gewekt, maar de avond was als snel gericht op het theaterproject. En dat had er alles mee te maken, dat zich ook al geïnteresseerde acteurs en actrices lieten zien. Onder wie meiden die zich richten op de rol van de jonge Bauck, omdat het eerste spectaculaire deel zich op Skylge (Terschelling) afspeelt. Ook de volwassen Bauck kreeg de nodige aandacht. Maar ook mannelijke rollen liggen voor het opscheppen. De oproep voor de audities van begin november komt echter nog.
Ook muzikanten en koorleden lieten zich al zien. Daarmee was het minder een infoavond voor bijvoorbeeld de regio, nieuwsgierig naar de locatie en de historie. Het zou goed zijn ook over Bauck nog informatie te verspreiden. Er zijn nationale en internationale onderzoeken naar Bauck gedaan. Ze behoort tot het lexicon van bekendste historische vrouwen in Nederland.
Nog meer reden om BAUCK! ten tonele te voeren. Het is de opvolger van eerdere theaterprojecten Nylsk en De Muze van de auteur Sybe Joostema.
Het eerste lijstje voor de auditie is er, net als die van een aantal zangers en zangeressen en niet te vergeten het vrijwilligerskorps. Het project is ook gericht op de nieuwe Waadhoeke, een plan voor een preview op Oerol is in de maak.