Audysje BAUCK!

De auditie van het theaterspektakel BAUCK!, de Friese Jeanne d’Arc, is op vrijdag 11 november (vanaf 19.30 uur) en zaterdag 12 november (vanaf 10.00 uur) in Berltsum.

Van een vijftiental rollen gaat de aandacht ook uit naar de vraag: wie wordt de jonge BAUCK (+/- 15-19 jaar) en wie de volwassen BAUCK (+/- 30-40 jaar). Volgend jaar juni/juli gaat BAUCK! in première op de fraaie locatie Hemmemapark in Berltsum, waar een meer en twee eilandjes het decor vormen.

Toneelspelers en –speelsters uit Fryslân en uiteraard de toekomstige Waadhoeke, worden uitgedaagd! Laat de kans niet voorbij gaan om het spektakel mee te maken (voor meer info over Bauck op de site). Het stuk is voorafgegaan door uitgebreide research van Durk Dijkstra, Sybe Joostema en onderzoekster middeleeuwen Martha Kist. Daar is er een spectaculaire theatrale invulling aan gegeven door de auteur Sybe Joostema. Eerder kwam de stichting Grut Hermana met theaterprojecten als Nylsk fan Hermana en De Muze.

Grytha Visser regie

Grytha Visser uit Snakkerburen wordt de regisseur van BAUCK! Visser was dit jaar naast Karin Idzenga en Eelco Venema nog een van de uitverkoren regisseurs voor De Passant, een culturele reis langs de nieuwe Centrale As.

Als regisseur heeft ze veel ervaring onder andere in het Shakespeare Theater in Diever. Ze werkt als regisseur, dramadocent en trainingsacteur, ook veel met jongeren tot 20 jaar. Bij Iepenloft Snakkerburen deed ze onder meer de regie van De Kersehôf en Lok, met laatstgenoemde voorstelling won ze samen met Luuk Eisema een Gouden Gurbe (prijs Iepenloftspelen).

De earste sêne is it fuortdaliks rekke. Fisker Tade kriget rûzje mei soan Silk, dy’t keazen hat foar in rol as ruter en ridder by de hear fan Skylge, de heit fan Bauck. Hy wol beslist net de see op, omdat syn broer dêr ferdronken is. Syn heit kin it mar net begripe en se reitsje slaande deilis. De jonge Bauck grypt yn.

Het artistieke team bestaat uit Grytha Visser (regie), Clara Rullmann (muzikale leiding muziek), Ekko de Bakker (decor), Nienke Bos (kledingontwerp), Jos Thie (adviseur), Sybe Joostema (auteur) en Durk Dijkstra (research, liedtekst).